PIVOVARNA UNION d.d. – blagovna znamka ZALA

Reciklirani koški Zala so bili podporni projekt lansiranja 1l plastenke, ki se je kasneje razširil na projekt »Plastenka za plastenko«.

  • Ključne besede: po meri narejen košek za recikliranje
  • Obdobje izvedbe: 2012

Izziv:

Izdelek je moral imeti močno ekološko sporočilo o pomenu recikliranja. Poiskati izdelek z močnim ekološkim sporočilom o pomenu recikliranja. Primeren je moral biti za horeca kanal, saj ga je bilo potrebno dobro pripeti na 6 litrsko pakiranje. Uporabna vrednost pakiranja je morala biti skladna z lansiranjem nove 1l plastenke.

Eko košek je imel dva nivoja komunikacije:

  • Podpora nove 1L PET plastenke, vezana na prodajo paketa – instant nagrada
  • Podporna komunikacija Zalinega eko projekta »Plastenka za plastenko«, s katerim potrošnike spodbujamo k še bolj vestnemu ločevanju odpadne plastične embalaže

 

Kako smo se ga lotili:

Za izpolnitev cenovnega proračuna stranke, smo jim ponudili enojni košek za recikliranje (za plastenke), namesto našega 3-delnega koncepta ločevalnih koškov, ki smo ga razvili sami. Zaradi lažjega praznjenja smo pustili ojačane trakove, pokrov in trak za nošenje.

Zelo pozitivni odzivi na darilo s strani potrošnikov.

Rezultat:

Ajda Jurkas
vodja blagovne znamke Zala

S samim projektom smo pisali zgodbo o uspehu. Izvedba je bila od ideje, vse do izdobave daril, točna, korektna in odlično izvedena. Še bolj nas veseli pozitiven feedback na celotno eko zgodbo in pospeševanje prodaje, iz strani trgovcev in potrošnikov.

b

Lahko osrečimo tudi vas?

Povabite nas na sestanek in
nam zaupajte vaše želje.

Kontaktiraje nas

x